preskoči na sadržaj
 

 

 

Udruga KOR poziva mlade na sudjelovanje u programu edukacije o Socijalnom poduzetništvu

 

Socijalno poduzetništvo - poduzetništvo po mjeri mladog čovjeka je projekt financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, te se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije. Cilj projekta je edukacija mladih o socijalnom poduzetništvu kao jednom od mogućih načina  borbe protiv nezaposlenost s kojim se rješavaju financijski ali i socijalni problemi u društvu. Projekt traje godinu dana i  sastoji se od 11 radionica i završne konferencije na kojoj će se prezentirati rezultati projekta. Projekt će okupiti 30 mladih osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije koji će detektirati probleme u svojim sredinama, te ih pokušati riješiti svojom socijalno poduzetničkom idejom. Radionice pokrivaju različite teme od pisanja poslovnog plana do razvijanja kreativnih i mekih vještina koje su prijeko potrebne svim mladima koji tek ulaze u poslovni svijet. Sudionici će imati priliku steći i razviti kompetencije te će na kraju dobiti potvrdu o sudjelovanju u programu.

 

Edukacija o socijalnom poduzetništvu je program namijenjen obrazovanju, informiranju i osnaživanju grupe od 30 mladih aktivnih sudionika i sudionica. Metodologija koja se koristi utemeljena je na interaktivnom iskustvenom učenju u kojoj se potiču kreativne razmjene teorijskih i praktičnih znanja, umrežavanje i suradnja, te poticanje primjene praktičnih znanja i vještina.

Cilj edukacije je:

·       upoznavanje mladih sa socijalnim poduzetništvom i poduzetništvom općenito,

·       poticanje kritičkog razmišljanje kako bi se detektirali problemi u zajednicama te pronašla potencijalna rješenja pomoću modela socijalnog poduzetništva,

·       naučiti pisati poslovni plan,

·       razviti osobne, profesionalne i kreativne vještine,

·       potaknuti konkretnu primjenu naučenoga.

Program se sastoji od višemjesečnog edukativno-kreativnog programa temeljenog na participativnom i iskustvenom učenju uz usvajanje vještina i znanja iz područja socijalnog poduzetništva.

 

Udruga za kreativni i održivi razvoj KOR iz Vinkovaca provodi projekt u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, udrugom Mladi protiv gladi, udrugom Slap, udrugom Srednjoškolaca iz Vukovara i udrugom akademskih građana Rokovaca i Andrijaševaca "Academus". Projektom se također potiče volonterstvo i društveno koristan rad, te na samom projektu su uključena 4 volontera. Radionice će se održavati dva puta mjesečno, uvijek subotama u prostoru Tehnološkog parka u Vinkovcima (Vatrogasna 5, bivša šesta škola). Projekt osigurava troškove prijevoza i hrane za sve sudionike radionica.

 

Pozivamo sve mlade osobe od 18 do 30 godina koji su motivirani za pozitivne promjene u svojoj zajednici i spremni predano i aktivno sudjelovati u projektu da se prijave na sudjelovanje slanjem svog životopisa i kratkog eseja (do jedne stranice teksta) na temu "Poduzetništvo, prilika ili prijetnja" na mail udruga.kor@gmail.com. Rok za slanje prijava je 28.12.2014. godine. Na istu e-mail adresu možete se javiti s dodatnim pitanjima. Do 05. siječnja objavit ćemo rezultate selekcije, te dostaviti detaljnije informacije o programu.  

 

 

 

TražilicaKalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


EU kutak za mlade


Anketa (mala)
Koji klijent za dopisivanje putem interneta najčešće koristite?
Anketa
Koja društvena mreža?

Korisni linkovi
eUdžbenici

Dnevni tisak

Za nastavnike


Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 1. 2011.

Ukupno: 305671
Ovaj mjesec: 2385
Ovaj tjedan: 600
Danas: 10
preskoči na navigaciju