2016-03-10 16:45:31

Sudjelovanje na 23. Osječkom proljetnom sajmu

Osijek, 4. ožujka 2016. –  Učenici Srednje škole Ilok i Strukovne škole Vukovar sudjelovali su na 23. Osječkom proljetnom sajmu – sajmu poljoprivrede i prehrane koji je održan na sajamskom prostoru Pampas. 

Škole su sudjelovale na sajmu u svrhu promocije projekta „Kompetencije za budućnost“, projektnih aktivnosti te rada i djelovanja učeničkih zadruga obiju škola: učeničke zadruge Srednje škole Ilok „Tehnikum“ te učeničke zadruge Strukovne škole Vukovar „Ister“. 

Učeničke zadruge prezentirale su i prodavale svoje proizvode. 
Tako je učenička zadruga Srednje škole Ilok Tehnikum izložili svoja prehrambene proizvode koji uključuju zimnicu, sokove i batate. Na izložbenom štandu su se mogla kupiti i vina učeničke zadruge Tehnikum, te voćne sadnice i ljekovito bilje. 

Učenici učeničke zadruge Ister također su izložili prehrambene proizvode kao što su kuhana rajčica, cikla, dodaci za juhu, kisela paprika s medom, pekmezi od šljiva, kompoti od višanja i šljiva, te lisnato pecivo s višnjama i muffine s višnjama. Od ukrasnih predmeta izložene su ukrasne kutije te okviri s ručno napravljenim Vučedolskim jarebicama. 

 


Srednja škola Ilok