2017-05-23 10:03:22

Iločki matematičari na Mathemi 2017. u Koprivnici

Dvije ekipe ILOČKIH MATEMATIČARA, učenici 1. i 2. razreda gimnazije Srednje škole Ilok, sudjelovali su 19. svibnja 2017. godine na Mathemi, najvećem ekipnom natjecanju iz matematike u Hrvatskoj koje je jednim od projekata Udruge mladih koprivničkih matematičara. 

Natjecanje se održavalo na dvije lokacije i to za 1100 učenika osnovnih škola  u prostorijama Osnovne škole „Braća Radić“ te za 250 učenika srednjih škola u prostorijama Gimnazije „Fran Galović“. Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Ekipa Iločki matematičari I u sastavu Ema Groznica, Matej Čief i Božo Antunović kapetan, smjestili su se po službenim rezultatima na 23. mjestu od ukupno 30 sa skupljenih 37 bodova.
Ekipa Iločki matematičari II u sastavu Stella Štipak, Marko Cvetković i Lea Volf kapetanica, smjestili su se po službenim rezultatima na 32. mjestu od ukupno 41 sa skupljenih 18 bodova.

Nakon natjecanja organiziran je posjet Muzeju grada Koprivnice u kojem je prikazana izložba „Matematika u svakodnevnom životu“, a potom i kratki razgled grada Koprivnice. Pratnja učenicima bila je profesorica Tamara Pucovsky koja cjelokupno natjecanje  i rezultate naših natjecatelja ocjenjuje odličnom ocjenom, obzirom da po prvi put sudjelujemo na natjecanju ovoga tipa. Zajednički moto: „Dođoh, vidjeh a sljedeći put (možda) i pobijedih…“

 Muzej grada Koprivnice "Matematika u svakodnevnom životu"

 


Srednja škola Ilok