Voditeljica: Silvija Vrdoljak, prof.
Program rada i sekcije učeničke zadruge „Tehnikum“
1. Sekcija: „Etno kuhinja“
1. CILJEVI AKTIVNOSTI - Uvježbati učenika za proizvodnju prerađevina povrća, voća, ljekovitog, aromatskog i začinskog bilja kao i proizvodnju raznih suvenira
2. NAMJENA AKTIVNOSTI - Učenici će kroz naučeno radom u ovoj sekciji biti kompetentniji na tržištu rada te bolje osposobljeni za samozapošljavanje
3. NOSITELJ AKTIVNOSTI - Snježana Koturić (voditelj sekcije)
4. VREMENIK:
Rujan 2016.g.-prerada rajčice sa školske ekonomije
Listopad- studeni 2016.g. – prerada jabuka i dunja, sakupljanje šipka
Prosinac 2016.g. – izrada božićnih suvenira
Veljača 2017.g. – izrada prigodnih suvenira od slanog tijesta povodom Valentinova
Ožujak – travanj 2017.g. – izrada uskrsnih suvenira, šaranje jaja tehnikom tintoblaja
Svibanj 2017.g. – proizvodnja prerađevina od jagoda
Lipanj 2017.g. – Sakupljanje i sušenje ljekovitog bilja za čaj (lipa, lavandin), prerada višnje sa školske ekonomije
Srpanj – kolovoz 2017.g. – sušenje i pakiranje aromatskog i ljekovitog bilja
5. TROŠKOVNIK
Samofinanciranje – prodajom prerađevina povrća, voća, ljekovitog, aromatskog i začinskog bilja i raznih suvenira ostvariti će se sredstva za ulaganje u sirovine, alate i materijale za rad ove sekcije
6. NAČIN VREDNOVANJA I NAČIN KORIŠTENJA REZULTATA VREDNOVANJA sudjelovanjem u ovoj sekciji učenicima bi trebalo biti puno lakše savladati gradivo Prerade i čuvanja poljoprivrednih proizvoda i drugih strukovnih predmeta što će se vidjeti po boljim ocjenama iz ovih predmeta. pokušati dio ovih aktivnosti uvrstiti i u redovnu nastavu, kako bi učenici bili kompetentniji
7. SURADNJA Sa ostalim strukovnim školama u regiji (Strukovna škola Vukovar, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci i dr.) s ciljem razmjene sirovina, gotovih proizvoda, iskustava i tehnologija 9. SMOTRE Predstavljanje aktivnosti ove sekcije na lokalnim sajmovima, izložbama i manifestacijama („Etno sajam“, Vukovar, listopad 2016., Sajam poslova, Vukovar, rujan 2016.Božićni sajam, Ilok i dr.)
2. Sekcija: „LABOS“
1. CILJEVI AKTIVNOSTI - Uvježbati učenika za rad u analitici vina i za provođenje kompletnih analiza tla.
2. NAMJENA AKTIVNOSTI - Učenici će kroz naučeno radom u ovoj sekciji biti kompetentniji na tržištu rada
3. NOSITELJ AKTIVNOSTI - Lidija Kovač (voditelj sekcije) - Josip Pole (zamjenik voditelja)
4. NAČIN REALIZACIJE - U laboratorijskoj prostoriji Srednje škole Ilok prema potrebi provođenja analiza mošta, vina i uzoraka tla 96
5. VREMENIK
Rujan, 2016. – kemijska analiza mošta grožđa s ciljem utvrđivanja roka berbe grožđa; kod ubranog grožđa utvrditi potrebu za korekcijom slasti i kiselina. Izvoditi analize tla za potrebe podizanja višegodišnjih nasada (prema potrebi)
Listopad, 2016. – kemijske analize mošta i mladog vina s ciljem korekcije slasti i s ciljem praćenja pravilnosti tijeka proizvodnje vina. Izvoditi analize tla za potrebe podizanja višegodišnjih nasada (prema potrebi)
Studeni, 2016. – kemijske analize mladog vina – kontrola sadržaja alkohola, kiselina, slobodnog i ukupnog sumpora. Izvoditi analize tla za potrebe kontrole plodnosti tla (prema potrebi)
Prosinac,2016. – kemijske analize vina – kontrola sadržaja sumpora u vinu, kontrola kvalitete vina
Siječanj, veljača i ožujak 2017. – kemijske analize vina – kontrola sadržaja sumpora u vinu, kontrola kvalitete vina. Prema potrebi izvoditi analize tla za potrebe kontrole plodnosti tla OPGa s područja grada Iloka i okolice.
Od travnja do kolovoza 2017. – kemijske analize vina – kontrola sadržaja sumpora u vinu, kontrola kvalitete vina prije prodaje ili punjenja u boce. Prema potrebi izvoditi analize tla za poljoprivredne proizvođače iz okolnih područja.
6. TROŠKOVNIK Samofinanciranje – uz analize vina i tla za potrebe Srednje škole Ilok, radit će se uslužne analize vina i tla poljoprivrednim proizvođačima iz okolice. Ove uslužne analize će se naplaćivati i sredstva koristiti za nabavu repromaterijala za kemijske analize (kemikalije, potrošni materijali i sl.)
7. NAČIN VREDNOVANJA I NAČIN KORIŠTENJA REZULTATA VREDNOVANJA sudjelovanjem u ovoj sekciji učenici bi trebali biti puno zainteresiraniji za nastavu Vinarstva, Tloznanstva, Bilinogojstva, Kemije i Biologije što će se vidjeti po boljim ocjenama iz ovih predmeta. pokušati dio ovih aktivnosti uvrstiti i u redovne nastavne programe, kako bi učenici bili kompetentniji
8. SURADNJA Sa ostalim strukovnim školama u regiji koje imaju potrebe za provođenjem gore navedenih analiza (Strukovna škola Vukovar, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci i dr.) 9. SMOTRE Predstavljanje aktivnosti ove sekcije na lokalnim sajmovima, izložbama i manifestacijama („Etno sajam“, Vukovar, listopad 2016., Sajam poslova, Vukovar, rujan 2016.Božićni sajam, Ilok i dr.)
3. „Rasadničarska sekcija“
1. CILJEVI AKTIVNOSTI Uvježbati učenika za kompletan ciklus proizvodnje loznih cjepova i voćnih sadnica 97
2. NAMJENA AKTIVNOSTI - Učenici će kroz naučeno radom u ovoj sekciji biti kompetentniji na tržištu rada
3. NOSITELJ AKTIVNOSTI - Branko Sučić (voditelj sekcije) - Ivan Papak (zamjenik voditelja)
4. NAČIN REALIZACIJE - Na školskoj ekonomiji u voćno - loznom rasadniku
5. VREMENIK
Rujan, 2016. – pripremanje podloge i plemki i provođenje cjepljenja/okuliranje voćnih sadnica Studeni, 2016. – skidanje podloga i plemki za cijepljenje vinove loze i njihovo skladištenje do vremena cijepljenja. Sijanje sjemenki odabranih voćnih podloga na otvoreno.
TravnJ, 2017. – priprema podloga i plemki vinove loze za cijepljenje; cijepljenje vinove loze.
Od travnja do kolovoza 2017. –njega voćnih podloga do cijepljenja u kolovozu ili rujnu. Postupci s loznim cjepovima (parafiniranje, stratificiranje,prporenje…)
6. TROŠKOVNIK Samofinanciranje – prodajom voćnih sadnica i loznih cjepova ostvariti će se sredstva za ulaganje u energente, gnojiva i ostale materijale za rad ove sekcije
7. NAČIN VREDNOVANJA I NAČIN KORIŠTENJA REZULTATA VREDNOVANJA sudjelovanjem u ovoj sekciji učenicima bi trebalo biti puno lakše savladati gradivo iz Vinogradarstva, Voćarstva, Bilinogojstva i Praktične nastave što će se vidjeti po boljim ocjenama iz ovih predmeta. pokušati dio ovih aktivnosti uvrstiti i u redovnu nastavu, kako bi učenici bili kompetentniji
8. SURADNJA Sa ostalim strukovnim školama u regiji (Strukovna škola Vukovar, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci i dr.) pa i šire u području rasadničarstva 9. SMOTRE Predstavljanje aktivnosti ove sekcije na lokalnim sajmovima, izložbama i manifestacijama („Etno sajam“, Vukovar, listopad 2016., Sajam poslova, Vukovar, rujan 2016.Božićni sajam, Ilok i dr.)
4.Sekcija: „Zeleni vrt“
1. CILJEVI AKTIVNOSTI - Uvježbati učenika za proizvodnju važnijih povrtnih i cvjetnih vrsta, kao i za proizvodnju ljekovitog, aromatskog i začinskog bilja
2. NAMJENA AKTIVNOSTI - Učenici će kroz naučeno radom u ovoj sekciji biti kompetentniji na tržištu rada, bolje osposobljeni za samozapošljavanje
3. NOSITELJ AKTIVNOSTI - Mirjana Sinković (voditelj sekcije) - Stela Rotim (zamjenik voditelja) 98 - 7 učenika poljoprivrednih usmjerenja
4. NAČIN REALIZACIJE - Na školskoj ekonomiji Srednje škole Ilok; u povrtnjaku, školskom plasteniku i u vrtu ljekovitog, aromatskog i začinskog bilja
5. VREMENIK
Od rujna do studenog 2016. – berba rajčica,kupusa, vađenje krumpira, batata; sjetva špinata, luka, češnjaka i graška za ranu proljetnu proizvodnju. Njega i zalijevanje usjeva (prema potrebi) Berba ljekovitog i začinskog bilja. Njega i prodaja krizantema i božićnih zvijezda.
Veljača i ožujak 2017. – sijanje sjemenja povrtnih kultura; pikiranje cvijeća i presadnica povrća i batata; razmnožavanje ružmarina i lavandina
Od travnja do kolovoza 2017. – njega, zalijevanje pikiranih presadnica i njihova prodaja ili sadnja na površine školske ekonomije, radi vlastite proizvodnje. Berba špinata, graška, paprike kao i pojedinog aromatskog i ljekovitog bilja (lavandin, bosiljak, ružmarin)
6. TROŠKOVNIK Samofinanciranje – prodajom presadnica cvijeća, povrća, batata i aromatskog bilja, kao i prodajom plodova povrća ostvariti će se sredstva za ulaganje u energente, gnojiva i ostale materijale za rad ove sekcije
7. NAČIN VREDNOVANJA I NAČIN KORIŠTENJA REZULTATA VREDNOVANJA sudjelovanjem u ovoj sekciji učenicima bi trebalo biti puno lakše savladati gradivo Povrćarstva, Bilinogojstva i drugih strukovnih predmeta što će se vidjeti po boljim ocjenama iz ovih predmeta. pokušati dio ovih aktivnosti uvrstiti i u redovnu nastavu, kako bi učenici bili kompetentniji
8. SURADNJA S ostalim strukovnim školama u regiji (Strukovna škola Vukovar, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci i dr.) s ciljem razmjene sirovina, gotovih proizvoda, iskustava i tehnologija
9. SMOTRE Predstavljanje aktivnosti ove sekcije na lokalnim sajmovima, izložbama i manifestacijama („Etno sajam“, Vukovar, listopad 2016., Sajam poslova, Vukovar, rujan 2016.Božićni sajam, Ilok i dr.)
5.Sekcija: „Vinograd i podrum“
1. CILJEVI AKTIVNOSTI - Uvježbati učenika za provođenje cijelog ciklusa proizvodnje kvalitetnog grožđa i vina
2. NAMJENA AKTIVNOSTI - Učenici će kroz naučeno radom u ovoj sekciji biti kompetentniji na tržištu rada, bolje osposobljeni za samozapošljavanje
3. NOSITELJ AKTIVNOSTI - Željko Žeravica (voditelj sekcije) - Silvija Vrdoljak (zamjenik voditelja)
4. NAČIN REALIZACIJE - U vinogradu i u Vinskom podrumu Srednje škole Ilok
5. VREMENIK
Rujan, 2016. – berba i primarna prerada grožđa; priprema mošta i masulja za alkoholnu fermentaciju
Listopad ,2016. – kontrola tijeka alkoholne fermentacije mošta i mladog vina
Studeni, 2016. – prvo pretakanje i bistrenje mladog vina; njega vina – dopunjavanje sudova, sumporenje i dr.
Prosinac, 2016. – veljača 2017.– daljnja njega vina; rezidba vinograda, ako vremenski uvjeti dozvole.
Ožujak -kolovoz 2017. Hladna stabilizacija vina, punjenje u boce; vezanje lucnjeva u vinogradu, plijevljenje, uvlačenje mladica, pinciranje i vršikanje
6. TROŠKOVNIK Samofinanciranje – prodajom vina ili grožđa ostvariti će se sredstva za ulaganje u materijal za rad ove sekcije
7. NAČIN VREDNOVANJA I NAČIN KORIŠTENJA REZULTATA VREDNOVANJA sudjelovanjem u ovoj sekciji učenicima bi trebalo biti puno lakše savladati gradivo Vinogradarstva, Bilinogojstva i Vinarstva što će se vidjeti po boljim ocjenama iz ovih predmeta. pokušati dio ovih aktivnosti uvrstiti i u redovnu nastavu, kako bi učenici bili kompetentniji
8. SURADNJA S ostalim strukovnim školama u regiji (Strukovna škola Vukovar, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci i dr.) s ciljem razmjene sirovina, gotovih proizvoda, iskustava i tehnologija 9. SMOTRE Predstavljanje aktivnosti ove sekcije na lokalnim sajmovima, izložbama i manifestacijama („Etno sajam“, Vukovar, listopad 2016., Sajam poslova, Vukovar, rujan 2016.Božićni sajam, Ilok i dr.)
« Veljača 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
eUdžbenici |
Dnevni tisak |
Za nastavnike |
• Stručni skupovi |
• Odabir udžbenika |
• eMatica |
• CARNet Admin |
• eUpisi |